24 Mart 2016 Perşembe

En iyi fiyat performans telefonu Sony Xperia M4 Aqua




Sony xperia M4 Aqua En iyi Fiyat Performans Telefonu

Fiyat-performans telefonu neye denir bilir misiniz? Bu gün bu soruya cevap arayacağız. Telefonum çok akıllı olsun ama o kadar da param yok 1000 TL’i aşmasın diyenlerin bu tarz telefonlara verdikleri ortak addır, fiyat performans telefonu. Aslında orta segment/sınıf denilen bir telefon ailesidir. Eğer siz de cep telefonu alışverişinde bu kavrama dikkat edenlerdenseniz Sony, Xperia ailesine tam da size göre bir telefon modeli eklemiş. Bin Lira altı telefonlar ailesini bir güneş gibi aydınlatan hesaplı teknoloji harikası Sony Xperia M4 Aqua’ya merhaba deyin.

Sony E2303 diye de bilinen bu güzel telefon 2015 yılında teknoloji tutkunu gençlerin, üniversite öğrencilerinin göz bebeği oldu. Neden mi? Çünkü istedikleri tüm özellikler bir araya toplanmış üstelik bin TL altı bir fiyatı olduğu için anneyi ya da babayı cep telefonunu bir Xperia M4 Aqua ile değiştirmeye ikna etmek çok daha kolay da ondan.


Peki bu telefon ne veriyor bize? Özellikleri neler?

Özellikleri sıralamadan evvel şunu belirtelim. Bu telefonu Flash TV ekranlarında yayınlanan Ixperia Telefon reklamları ile karıştırmayın. O tamamen isim benzerliğinden yaralanarak insanların dikkatini çekmeye çalışanların yaptığı bir şaşırtmaca. Aynı SONY-SQNY gibi.


Xperia M4 Aqua Suda Yıkanabilir


Bu uyarının ardından özellikleri yazmaya başlayalım. Her şeyden önce bu da diğer Xperia telefonlar gibi Sony suya dayanıklı telefon konseptinin bir üyesi. M4 Aqua 1,5 metre derinde 30 dakika kadar suya dayanabiliyor.  Son yıllarda gençlerin telefon satın alırken en çok dikkat ettikleri özelliklerin başında tabii ki kamera kalitesi geliyor. Kameralı telefon furyası ortaya çıktığından beri zaten çocuk ya da büyük herkes kameralı cep telefonu almanın peşinde. M4 Aqua’nın ana kamerası 13 MP çözünürlüğe sahip. Bir fiyat performans telefonu için oldukça yüksek bir rakam. Buna bir de 5 megapiksel ön kamera da eklenince selfie meraklılarının gönlünü fethediyor bir anda. İtiraf etmek gerekirse hepimiz selfie çekmeyi seviyoruz. 5 inçlik IPS LCD dokunmatik ekranı 1280x720 piksel çözünürlüğünde. Yani HD kalitede bir ekrana sahip. Üründe FM radyo bulunmuyor. Radyo dinlemek için internet paketinizden fedakarlık yapmanız gerekecek.


M4 Aqua ile Selfie Çekin


M4 Aqua’yı bağlamak mı dediniz? Evet hemen her şeye bağlanabiliyor.

aGPS, Bluetooth 4.1, DLNA, NFC,Miracast,Yerel USB paylaşımı ve Wifi. Piyasadaki bağlantı standartlarının hemen hepsine uyumlu. Bağlana bilirlikten bahsederken merak edilen bir soruyu da cevaplandıralım. Xperia M4 Aqua 4G/4.5G destekliyor mu? Evet M4 Aqua’nın 4G desteği de var.


En Güzel Anları Fotoğraflayın


Sony Xperia M4 Aqua’nın gücü nereden geliyor?

Bu telefon sahip olduğu donanım özelliklerini maksimum kapasitede çalıştırabilmeniz için toplamda sekiz çekirdekli 64 bit Qualcomm Snapdragon 615  işlemciye sahip(Quad-core 1.5 GHz Cortex-A53 ve quad-core 1.0 GHz Cortex-A53).  Grafik işlemleri için gerekli desteği Adreno 405 GPU sağlıyor. Yani orta seviye bir telefon için oldukça yüksek değerler. 2GB RAM’i Bu telefon için yeterli gibi görünüyor ama gelecekte güncellemeler sonrası için garanti veremem. Modele göre 8GB ya da 16GB dahili hafızası 128GB’a kadar microSD kart ile genişletilebiliyor.  Tüm bu sitemi 2400 mAh gücünde bir pil besliyor. Bu pille 13 saat 17 dakika konuşabilirsiniz. 64 saat müzik dinleyebilir ve yaklaşık olarak 7 saat video izleyebilirsiniz. Android 5.0 Lolipop işletim sistemi ile yönetilen Xperia M4 Aqua En son Android uygulamalarını uzun süre kullanabileceğiniz çok becerikli bir cihaz. Başta da söylediğim gibi bence 2015’in en iyi fiyat-performans telefonu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ürün Hakkında Yorum Yapın Şikayetinizi Yazın