26 Mart 2016 Cumartesi

Samsung Galaxy S7 Araştırması

Galaxy S7’ye bir dikiz atalım

Samsung Galaxy S7

Samsung Galaxy S7, Samsung’un en iyi telefonu. Ona merhaba deyin. Samsung son gözdesi S7 ile 2015 ‘te olduğu gibi 2016’da da elini lüks teknoloji meraklılarının cebine derinlemesine bir daldırıp yüklü miktar paraları avuçlayacak gibi gözüküyor. Zira bu telefonun su içinde fiyatı 2800TL’nin üstünde.  Su içinde aslında yanlış bir tabir oldu.  Bu telefon da Xperia Z5 Ailesi gibi su geçirmediğinden olsa gerek…

S7’de su geçirmiyor


Galaxy S7 Su Geçirmiyor

Şaka bir yana Samsung S7'de kendini bir kez daha aşmış Özellikle telefon tasarımında son yıllarda yapılan olumsuz eleştirileri göz ardı etmemişler. En azından yıllardır hep şikayet edilen arka kamera çıkıntısı daha da azaltılmış Tam olarak sıfırlamamışlar ama önceki modellere göre o kadar da göze batmıyor. Su geçirmezlik gelmiş IP68 sertifikası almışlar. 1,5 metre derinlikte tatlı suda 30 dakika kadar su geçirmiyor. Gerisi tamamen şans. Bu yazdıklarımı okuduktan sonra oh be 30 dakika su altında rahatça konuşabilirim diyenlerdenseniz Bakırköy’e doğru kısa bir yolculuk yapmanızı öneririm. Orada oturmuş sizi düşünen bir arkadaş var :)

Galaxy S7’de büyük ekran keyfi


Galaxy S7 Büyük Ekran Keyfi


2016 Şubat ayından beri vitrinleri dolduran S7 5,1 inçlik Super AMOLED 2K(1440x2560piksel) ekranıyla büyük telefon sevenlerin yeni gözdesi olacak.  S7’nin Corning Gorilla Glass 4 kalitede  TouchWiz  ekranı Always-on-display özelliği sayesinde saate bakmak için ille de telefonu açmanız gerekmiyor. Saat tarih gibi bilgileri ekrandan okuyabiliyorsunuz. Maalesef önceki Samsung telefon modelleri gibi S7’de de parmak izlerinizi kabak gibi gösteren bir yüzey malzemesi kullanılmış.  İkide bir silmek zorunda kalıyorsunuz. Aksi takdirde telefonunuz ilkokuldaki kara tahta misali dokunma silme izleriyle doluyor.  Üst segmentte bir telefon için kötü bir durum.

Galaxy S7’nin kamerasından dünyaya bakalım


Galaxy S7 Kamera ile Gece Çekimi


12 Megapiksel otomatik odaklamalı LED flaşlı kamerası düşük ışıkta bile çok net fotoğraflar çekebilmenizi sağlıyor. Her ortam fotoğraf çekmek için uygun olmayabiliyor. Bir parti ortamında durun bi fotoğraf çekicem ışıkları açın diyemezsiniz. Bir konser alanında eğlencenin zirvesinde herkes coşmuşken, anın hızında net fotoğraflar çekmek de her telefonun harcı değil. Galaxy S7’nin üstün kamerası bu durumlarda çok işinize yarayacak.  S7’nin kamera özellikleri listesinde, 4K video çekmekten yüz tanımaya, AutoHDR’den dokunarak odaklamaya, Yüz ve gülümseme tanımlamaya kadar her şey var. Samsung, Selfie meraklılarını da unutmamış; 5 Megapiksel Auto HDR kamera mutlu aile fotoğrafları için emrinize amade.

Mobil işlemcilerin en iyisi Galaxy S7’de!


Samsung S7 İşlemcileri


Galaxy S7’nin Türkiye versiyonunda Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 8890 8 çekirdekli işlemcisi (4x1.6 GHz Cortex A53 + 4x2,3GHz Exynos M1 Magnoose)sistemin tüm hesaplama yükünü sırtlanmış durumda. Grafik işlemleri Mali-T880 MP12 işlemci tarafından yürütülüyor. 4GB RAM ile piyasanın en yüksek RAM seviyeli telefonu S7 oluyor. 32 GB dahili hafızası microSD kart ile 200 GB’a kadar genişletilebiliyor. S7 kutudan Android Marshmallow ile çıkıyor. Android 6.0 ile en güncel telefon olma unvanına sahip.

Parmak izinizi tanır.

Samsung’un önceki üst seviye telefonlarında olduğu gibi S7’de de ekranın alt kısmındaki ana ekran tuşunda büyütülmüş bir parmak izi okuyucusu mevcut.

Galaxy S7 Parmak İzinizi Okur


S7 Bağlantı özellikleri

Galaxy S7 ile çok geniş bağlantı imkanlarına sahipsiniz. Wifi,wifi direct, bluetooth 4.0 GPS, NFC bunlardan bazıları.  Samsung Galaxy S7 kendisinden beklenildiği gibi 4G bağlantı desteğini de sunuyor. S7 4.5G uyumlu telefon olarak 5G öncesi hız limitlerini zorluyor

Sonuç olarak Samsung, Galaxy S7’de tasarım, yazılım ve donanım açısından tüm ustalığını ve birikimini konuşturmuş. Harika bir iş çıkarmış. Üst seviye telefon meraklılarını tatmin edecek yeterlilikte.  Evet lüks telefon denince 2016'da en çok konuşulacak telefon; Galaxy S7 olacak bu kesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ürün Hakkında Yorum Yapın Şikayetinizi Yazın