28 Mart 2016 Pazartesi

Samsung Gear VR Hakkında

Samsung Gear VR Nedir? Ne ile çalışır?

Samsung Gear VR 2016

Samsung’un sanal gerçeklik alanındaki çalışmaları Yeni Gear VR ile hız kesmeden devam ediyor. Daha önce 2015’te piyasaya çıkan Gear VR sadece Galaxy Note 4 ile çalışıyordu. Diğer telefonlara uyumlu değildi. Bu sebepten yeteri kadar insan bu teknolojiden faydalanamadı. Ne de olsa herkes Note4 alamıyor. Cep telefonu alışverişini Galaxy S6 veya S6 Edge’den yana kullananlar da 2015’te Gear VR’den yararlanamadılar. Ayrıca eski gözlüğün çözünürlük ve gözleri yorma gibi problemleri vardı. 2016 versiyonunda ise Samsung daha çok çalışmış.

Yeni Gear VR Sanal gerçeklik Gözlüğü Hangi Telefonlarla Uyumlu?

İncelememizin başında da bellirttiğimiz gibi geçen sen sadece Note 4 ile çalışan Gear VR, yeni versiyonunda Galaxy S6, S6 Edge, Galaxy S7, S7 Edge ve Note 5 modelleri ile uyumlu. Ancak bu sefer de Note 4 kullanıcılarını üzüyor. Maalesef Note 4 ile uyumlu değil.  Note5 ve S6 Edge plus için ayrıca ek  yazılım desteği gerektiğini de ekleyelim.

Yeni Gear VR Manzara

Yeni Gear VR’nin Özellikleri nelerdir?

Ağırlığı tek başına Galaxy Smartphone olmadan sadece 318 gram. Sanal gerçeklik (Virtual Reality) alanında dünya lideri olan Oculus ile birlikte geliştirilen Yeni Gear VR MicroUSB bağlantısı ile telefonunuzu şarj edebiliyor. 201.9x116.4x92.6 mm ölçülerinde ve 96 derecelik bir görme açısına sahip. İvmeölçer, mesafe sensörü ve jiroskop donatılmış.

Samsung Gear VR Oyunları

Gear VR  oyunları

İnsanların sanal gerçeklik  gözlüğü satın almalarının herhalde en önemli sebebi 3D oyun oynama keyfi olsa gerek. Finding Monsters, Tactera, Eve Gunjack, Lands End, Deer Hunter VR ve  Into The Dead Samsung Gear VR ile oynanabilecek oyunlardan sadece birkaçı. 2016 yılında Yeni VR, sanal gerçeklik meraklılarının yeni gözdesi olacağa benziyor.

Gear VR Oyun Deneyimini izleyin




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ürün Hakkında Yorum Yapın Şikayetinizi Yazın