15 Mart 2016 Salı

Sony Xperia M5 Alınır mı?

Hayalleri Olan İnsanların Telefonu Sony Xperia M5 ile Tanışın

Sony Xperia M5

Bu gün yine çok sevdiğim bir teknoloji firmasının harika bir ürününe kısaca bir göz atacağız. Walkman, CD Çalar, Televizyon ve Bilgisayar gibi pek çok elektronik ürününde öncü olmuş teknolojiye yön vermiş bir firma. Efsanevi PlayStation konsolunun üreticisi desem hemen hangi firma olduğunu anlarsınız. Sony dediğinizi duyar gibiyim. Sonymobile altında çıkardığı Xperia serisinin güzide bir modelini inceleyelim bakalım bizim için neler hazırlamışlar.

Kimin için bu telefon?

Xperia M5 Akıllı Telefon
Sony Xperia M5 orta sınıf kullanıcılar için adeta  çölün ortasındaki bir teknoloji vahası. Üst seviye bir telefonun tüm özelliklerine sahip ama fiyat segmenti orta seviyede. Yani  bu özelliklere sahip bir telefona 2000- 2500 TL vermeden parayı  M5’e yatırarak yeni  teknolojinin keyfini sürebilirsin. Bu açıdan bakarsan M5 Sony’nin gençlere yaptığı bir kıyak. Ama kıyak dediysek de öyle 500-800 TL’ye de alınabilecek bir telefon değil.

Bu kadar üst düzey teknolojik özelliğe sahip bir telefon o kadar ucuza da verilmez. En azından ikinci elini belki 80 TL’ye bulursunuz. Sıfır Xperia M5 Fiyatı şu sıralar 1400TL civarında seyrediyor. Piyasadaki en güzel tasarımlı telefonlardan biri için aslında makul bir fiyat. Peki bu parayı verdikten sonra M5’in kutusunu açınca bizi neler bekliyor.

5” IPS LCD Ekran
Xperia M5’in ekranı kocaman Full HD 1920x1080 piksel çözünürlükte ve BRAVIA® Engine 2 ile destekleniyor.  Geniş ekranda telefonla film izlemenin keyfini çıkarabilir, mükemmel kalitede renklerle gerçeküstü bir dünyanın kapılarını aralayabilirsin.

21,5 Megapiksel Hibrit Otomatik Netlemeli Kamera
21,5mp kamerası  ile 4K çözünürlükte video kaydedebilen bir telefon. Özel G lensi ile desteklenen  Exmor RS™ sensorun BIONZ görüntü işleme motorundan elde ettiği görüntü kalitesi ile gündüz ya da gece fark etmiyor. Çektiğiniz resimler hiç olmadığı kadar canlı ve güzel.  13 MP sensörü ile en yüksek çözünürlüklü selfi kamerası  Sony M5’te.

Xperia M5’in Derinlerine İnelim
M5’in 3 GB RAM ile desteklenen donanım sistemi 16GB dahili hafızaya sahip. Hafızası düşük diye üzülmeyin bu kapasite microSD kart ile 200 GB’a kadar arttırılabiliyor. Sony M5 gücünü 2.0 GHz’lik Sekiz Çekirdekli 64 bit MediaTek Helio X10 işlemciden alıyor. 8 Çekirdekli Helio’nun kötü tarafı fazlaca pil kullanması.  Bu akıllı telefon tabii ki de Android 5.0 Lolipop İşletim sisteminin kontrolü altında.

Her Yerden Bağlanın.
M5’in geniş bir bağlantı yelpazesi var. Bluetooth 4.1, DLNA, Wifi,NFC ve ANT kablosuz teknolojisi ile her ortamdan iletişime geçin.  Veri paylaşımı ve iletişimi sorunsuz.

Sony Xperia M5'in 4.5 G Desteği var mı?

Xperia M5 LTE (4G) Cat 4 desteği sunuyor Yani 4,5G uyumlu. Ama firma bir uyarı vermiş. 4,5G Desteğinin tüm modeller ve pazarlar için sağlanmadığını belirtmiş. Yani Xperia M5'i aldığınız yere dikkat edin. Israrla sorun 4G desteği var mı diye. Maalesef cep telefonu firmaları ürünlerine koydukları bazı özellikleri bölgelere göre değiştirebiliyor. Sonra siz de 4 G mağduru olmayın.

Sony Xperia M5 Su Geçirmez

Su geçirmezlik bunda da var!

Sony Xperia M5 Diğer 2015 Xperia ailesinde olduğu gibi suya ve toza dayanıklı. Yani yağmurda, nemli ortamlarda eliniz ıslakken rahatlıkla kullanabilirsiniz. Üstüne bir şey mi döküldü? Musluğun altında akıtmanız yeterli. Xperia M5’in yüzeyi kir tutmaz ve camı çizilmeye karşı dayanıklı. yeri gelmişken şunu da soralım: Xperia M5'in parmak izi okuyucusu var mı? Maalesef yok.

Baştaki soruya dönecek olursak : Sony Xperia M5 alınır mı?

Alınır tabi. Bence bu paraya alabileceğini en iyi telefonlardan bir. Tükenmeden alın kaçırmayın derim. Kullanıcı yorumlarından da genel olarak tam puan olan bu akıllı telefon, Ona verdiğiniz paranın her kuruşunu hak ediyor diyebiliriz.
i

1 yorum:

  1. ben 4 tane aldım 1 kendime 1 tane yeğenime 2 tanede aile dostuma aldım çok pişmanım 4 tane servise gidermi gider hadi birinde sorun var peki diğerleri demekki genel olarak sorunlu bir model miş hayal kırıklığına uğradım bu modelle bence bu telefon sony xperia m5 değil dir çünki sony e leke düşüren bir model bence hemen piyasadan çekmeleri lazım bu modeli benim düşüncem kullananlara saygı duyarım fakat gel gör ki tüm yorumlar aynısını diyor hemen hemen bence alınmaz ben aldım pişmanım alanlara saygım sonsuz umarım pişman değillerdir

    YanıtlaSil

Ürün Hakkında Yorum Yapın Şikayetinizi Yazın