12 Mart 2016 Cumartesi

Sony Xperia Z5 Compact Hakkında Bildiklerimiz

Sony Xperia Z5 Compact Alınır Mı?


Sony Xperia Z5 Compact

Büyük ekranlı telefon furyasının başını alıp gittiği bu dönemde markalar en geniş ekranlı,  en lüks akıllı telefonları üretmek için adeta birbirleri ile yarışıyorlar. Özellikle bayan müşterilerin büyük ekranlı telefon merakı firmaların bu yöndeki çalışmalarını tetikliyor. Bir dönem sürekli küçülen cep telefonları, akıllı telefon kavramının sebep olduğu değişen trendin etkisiyle tersine döndü. Artık tablet büyüklüğünde telefonlar teknoloji marketlerinin raflarını dolduruyor. 

Diğer tüm markalarda olduğu gibi Sony firması da 2015’te piyasaya çıkardığı Xperia Z5 ailesini büyük ekranlı telefonlardan oluşturdu. Bu ailenin en büyüğü olan Xperia Z5 Premium 5,5 inç ekran boyutuyla adeta bir tableti andırıyor. Geniş ekran sevenler için ideal seçim ama biraz tuzlu.

Xperia Z5 Compact Genel Özelliklerine bir bakış atalım

Eğer cep telefonum çok iş yapsın çok işe yarasın emme hayatımda da çok yer kaplamasın diyenlerdenseniz Sony cep telefonu üretirken sizi de düşünmüş. Tek elle kullanabilir bir Z5 modeli yapmış. Sony Xperia Z5 Compact 4,6 inç 1280x 720 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekranı 8 çekirdekli Qualcomm® Snapdragon™ 810 işlemcisi ve 2GB RAM’i ile imdadınıza yetişiyor. 32GB dahili hafızası microSD kart ile 200GB’a kadar genişleyebiliyor. Yani cebinizde bir mini bilgisayar ile dolaşıyorsunuz.

Xperia Z5 Compact Kamera

 Kamera Özellikleri 

 Sony Xperia özellikleri bu kadarla da bitmiyor. 23 Megapiksel kamerası ile O, aynı zamanda  bir fotoğraf makinesi. En güzel en net fotoğrafları kolayca çekebilirsiniz. 

Xperia Z5 Compact Kamerasının Sensör özellikleri: 

 1/2,3 inç 23 MP Exmor RS™ sensör, Hibrit AF 0,03 sn.*, 5 kat Net Görüntü Yaklaştırma, ISO 12800 Fotoğraf / 3200 Video, Akıllı Aktif Mod ile SteadyShot™, 4K video kaydı

5 Megapiksel ön kamerası ile en net selfi çeken telefonlardan biri. DLNA,NFC,WLAN,GPS gibi pek çok özellik bir arada avucunuzda. Avuç demişken diğer Z5’lerde olduğu gibi Compact için de parmak izi okuyucusu unutulmamış. Telefonun açma kapama tuşu aynı zamanda parmak izi okuyucu sensörü olarak kullanılıyor. tüm bu sistem tabiiki Andoir işletim sitemi üzerinden yönetiliyor. Bu şık telefon Android 5.1 Lolipop işletim sistemini kullanıyor. Peki Z5 Compact kaç gram? Hemen kendi elimle tartmış gibi söyleyeyim. Sadece 138 gram ağırlığında. Z5 ailesinde olduğu gibi suya ve toza dayanıklı.

E bir akıllı telefondan daha ne isteyebilirsiniz ki? Çamaşırlarınızı mı yıkasın? Onu da artık evlenince karınız yapar tabi yaptırabilirseniz.

Z5 Compact Su Geçirmez

Gelelim başlıktaki sorunun cevabına:
Xperia Z5 Compact Alınır mı?
Evet alınır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ürün Hakkında Yorum Yapın Şikayetinizi Yazın