21 Mart 2016 Pazartesi

Sony Xperia Z5 Premium Efsane Telefon


Sony’nin Yeni Efsanesi  Z5 Premium'u İnceleyelim

Sony Xperia Z5 Premium


2015 model  Xperia serisinin amiral gemisi  Sony Xperia Z5 Premium bir mücevher gibi düşer avuçlarınıza. Son derecede şık sade ve güzel bir tasarıma sahip. Yapı olarak Xperia ailesinin hemen hemen standart kasa yapısında. Ancak malzeme kalitesi diğer kardeşlerinin çok üstünde.  Adeta bir zengin adam telefonu.  Pahalı bir telefon sonuçta ve görünümü ile de bunu destekliyor.  Cep telefonu alışverişini lüks ürünlerden yana kullanmayı tercih edenler için; lüks  meraklıları için tatmin edici bir ürün.

Sony Xperia Z5 Premium Yaşam

Ekranı kocaman hem de 4K

Sony Xperia Z5 Premium, cep telefonu modellerinin en büyüklerinden biri.  Z5 ailesinin en geniş ekranına sahip. 5,5 inç 4K IPS LCD kırılmaz çizilmez 806 PPI ekranında film izlemek veya oyun oynamak ayrı bir zevk olsa gerek. Cep telefonundan e kitap okumayı sevenler için 5,5” ekran bulunmaz bir nimet.  Peki  Z5 Premium aldık 4K film nasıl izleyeceğiz? Maalesef şu an için 4K izlemenize izin vermiyor. Sadece Full HD izleyebiliyorsunuz. Bunun sebebi cihazla birlikte gelen  Android  5.1 Lolipop işletim sisteminin UltraHD görüntü için izin vermemesi. Ancak Z5 Premium sahipleri Android 6.0 güncellemesi ile 4K video izleme imkanına kavuşabilecek.


Xperi Z5 Premium Altın

Parlak Tasarım 

Sony telefon modelleri içerisinde en parlak ve canlı tasarıma sahip. Özellikle alım gücü yüksek müşteri kesiminin zevkleri düşünülerek tasarlanmış. Sony’nin en yeni telefonu altın, krom ve siyah renklerde üretilmiş. Onunla gittiğiniz her yerde fark edilirsiniz. Zira parlak altın renkli bir telefonu cebinizden çıkarınca çevrenizdekilerin dikkatini çekmemesi neredeyse imkansız.

Z5 Premium ile 4K Fotoğraf

Her ne kadar şimdilik tam olarak desteklemese de 4K video gösteren bir telefon 4 K video ve resim çekmez mi? Çeker tabi. 23MP Exmor RS sensör her ışık huzmesini yakalayıp dijitalleştiriyor. Hibrit otomatik odaklama sistemi ile 5 katı daha net ve berrak görüntü ISO 12800 Fotoğraf ve ISO 3200 video çekimi.  Cebinizde profesyonel bir fotoğraf makinesi ile geziyorsunuz. Selfie kamerası nedense biraz düşük tutulmuş 5MP ön kamera ile Full HD videolar çekebiliyorsunuz yine de.



Sony Premium Sizi tanıyor

Güç düğmesine bütünleşik parmak izi sensörü telefonu elinize aldığınızda sizi tanıyor. Tek hareketle kilidi açıp ekranı aktif hale getirebiliyorsunuz.

Xperia Z5 Premium Suya Dayanıklıdır

Islanmaktan korkmaz

Diğer Z5 ailesi üyeleri gibi Premium da suya ve toza dayanıklı. Tüm portları kapalı olmak kaydıyla suyun altına sokabilirsiniz.  Ancak eğer Z5 Premium’u suda yıkamaya karar verdiyseniz  şunu unutmayın. Şarj etmeden ya da bilgisayara bağlamadan önce USB portunun iyice kurutulduğundan emin olmalısınız.

Bağlantılar

aGPS,Bluetooth 4.1, DLNA,WiFi MIMO, MHL 3.0, NFC, ANT+ bağlantı standartlarına uyumlu LTE 4G ve LTE 4G Cat 6 destekli Xperia Z5 Premium’un her şeyle bağlantısı ve her şeyden haberi var.

Hem akıllı hem de güçlü

Z5 Premium bu kadar işin altından 64 bitlik sekiz çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810(Dört Çekirdekli 2,0 GHz+ Dört Çekirdekli 1,5 GHz) işlemcinin verdiği güç ile kalkıyor. Grafik işlerini ise Qualcomm® Snapdragon™ 810 Adreno™ 430 GPU üstleniyor.  3GB RAM ve 32 GB dahili flash belleğe sahip. Dahili hafızası microSD kart desteği ile 200GB’ kadar genişletilebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ürün Hakkında Yorum Yapın Şikayetinizi Yazın