9 Mart 2016 Çarşamba

Sony Xperia Z5 Su Geçirmez mi?

Sony Xperia Z5 Yeşil



Su geçirmeyen telefon Sony Xperia Z5'i suya daldırmak:

Sony firması Xperia mobil telefon ailesinde yakaladığı başarı grafiğini, Z5 serisi ile devam ettiriyor. 2015 yılında Berlin'de tanıtıldığı günden beri tekno marketlerin mobil telefon reyonlarında iPhone'dan sonra en fazla ilgi gören ürün Sony Xperia Z5 ürün ailesi oldu.

Bir önceki modellerine nazaran çok büyük değişiklikler içern Xperia Z5 5,2 inç geniş Full HD ekranı IPS teknolojisini sonuna kadar kullanmış. Qualcomm Snapdragon 810 işlemcinin verdiği üstün veri işleme kabiliyeti 3GB RAM ve 32 GB hafıza ile birleşince kocaman bir bilgisayarın gücünü cebinize sokuyorsunuz. Mobil dünyanın en iyi grafik işlemcilerinden Adreno 4302un size sunduğu eğlenceli oyun dünyasında kendinizi kaybetmeyin sakın.

23 Megapiksellik Exmor RS hayvani bir kamerayı çük kadar bir alana sıkıştırıp ona da F 2.0 diyafram açıklığı vermek herhalde Japonların işi bu dünyada. Artık bu kamerayla çekeceğiniz fotoğrafları isterseniz yarışmalara gönderin. Şaka yaptım göndermeyin Canon ve Nikon makinelerin deklanşörünü eskitmekten nasır tutmuş parmaklar boğazınıza sarılır ben bile kurtaramam sizi. Fotoğrafçılar tehlikeli adamlardır ya. Her neyse... Bu arda Xperia Z5 ile bir selfi çekeyim diyorsanız elinizi yüzünüzü iyicene temizleyin zira 5.1 Megapiksel ön kamera yüzünüzdeki en ufak noktayı bile dijital aleme aktarıyor. Neyse ki selfi fotoğrafları düzeltmek için pek çok program yazılmış da bayanları kurtarıyor. yoksa bebek gibi fotoğraflarla profil resimleri oluşturmak nerdeee. Facebook,Twitter Instagram profil fotolarına baksanız İskandinavya'da yaşıyor sanırsınız ama o programlar sağ olsun Program demişke onu da söyleyeyim Android 5.1 işletim sistemi ile gelen Z5 kullanıcılarını uzun yıllar Google Play'ın müdavimi yapmaya yetecek güncellikte. Uzun süre uyumluluk problemi yaşamadan marketin tüm Android uygulamalarını kullanabilirsiniz. Yani bu telefona iki tane asgari maaş vereceksiniz o kadar da olsun değil mi? bu kadar pahalı bir telefon parmak izinizi de tanır mı bence tanır.

Şimdi bu kadar laf salatası yaptıktan sonra başlıkta geçen konuya bir dalış yapalım ya da Z5'imizi daldıralım.

Sony Xperia Z5 Su Gecirmez


Siz gene de bu resimdeki kamil gibi yapmayın derim öncelikle. Ben olsam telefonu altta gazeteyi üstte tutarım ne de olsa ona 2400 TL para bayıldım gazete sadece 50 kuruş.

Martı
Tut ki yağmur değil de martı pisledi noolacak? İşin yoksa telefon üstünden martı boku temizle. Araba boyalarını bile eskitebilen martı bokunun kimyasal erozyonuna  IP68 sertifikalı su geçirmez Xperia Z5 ne kadar dayanır bilmem ama eğer kulaklık ve microUSB yuvalarını kapatırsanız 1.5 metreye kadar suya dalabilirsiniz.

Aman Tanrım Bu da su altından milleti rontlamak için yeterli bir derinlik. Ama su altı manzarasının seyrine dalıp da kendinizi kaybetmeyin çünkü telefonun su geçirmezlik süresi sadece 30 dakika. Zaten nefesimi 3 dakikadan fazla tutamam şapşik arada nefes almam lazım dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız. Ama şunu da düşünün tam telefonu suya daldırdınız en civcivli fotoları çekerken telefon elinizden kaydı ve havuzun derinlerine doğru ilerliyor. İşte 2400 TL lik yatırımınız havuzun dibinden size gülümserken bunu unutmayın. Yatırımınızı kurtarmak için sadece 30 dakikanız var.

Gelelim martı bokuna eğer sahil kenarında bu kamilin yaptığını yapıp telefonunuzu martıların insafına bıraktıysanız yine kulaklık ve microUSB yuvalarını sıkıca kapatmak kaydıyla yıkayabilirsiniz. Ama şunu unutmayın

Sony Xperia Z5 Bulaşık makinesinde yıkanmaz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Ürün Hakkında Yorum Yapın Şikayetinizi Yazın